jUnicon 1999

18-20 Juni

I ett samarbete mellan medlemmar i SFSF och Sigma TC arrangeras i år en lite större sf-kongress i Stockholm som ska locka entusiaster från hela Sverige.

Tider:
Kongresslokalerna öppnar på fredagen 18 jUni kl 17.00, och själva programmet startar 18.00. På lördagen och söndagen öppnar vi 11.00 och har program från 12.00, och på söndagen släpper vi ut deltagarna till mondän ca 17.00.

Lokal:
Vi har bokat Nacka konferenscenter för kongressen. Där får vi ett stort rum som tar bortåt 200 personer och två grupprum varav ett kommer att användas för video med storbildsprojektor och det andra för sidoprogram. Det finns en stor foajé som kommer användas som kafeteria, bar, allmän mötesplats och för konstutställningen.
En (ganska stor) karta finns här tillsammans med vägbeskrivning på engelska. Det finns även en mindre version av kartan här.


Hedergäster:
Martin Easterbrook har definitivt tackat ja och vi räknar med honom i intervjuer och fanniska programpunkter. Också Bertil Mårtensson kommer med säkerhet, och denne svensk fandoms nestor och författare av både SF och fantasy kommer att delta med tal, och i paneler.
Den tredje hedersgästen är konstnären Hans Arnold som bidrar med sig själv, med en konstutställning och förhoppningsvis med den sällan visade tecknade horrorfilmen "Fetknopparna".

Mer program:
Utöver hedersgästerna har vi fått klartecken från flera paneldeltagare som Jonas Ahlberg, Johan Anglemark, Ahrvid Engholm, John-Henri Holmberg, Mats D Linder, och Hans Persson.
Vi kommer att ha paneler och föredrag kring etik och moral i SF, om forntida utomjordingar, medicinsk SF, baltisk SF, framtidens städer, datorer, rymdmat m.m.
Dessutom tänker vi lägga in någon eller några korta författarpresentationer och förstås en rejäl bokauktion. Där kommer vi bl.a att auktionera ut de bästa böckerna ur Kjell Borgströms boksamling och sådant ni själva vill bli av med.
Några fanniska programpunkter blir en fannisk frågesport och en diskussion kring webpublicering kontra pappersfanzines.


Banketten:
Ingen SF-kongress utan en rejäl bankett. Huvudrätt och efterätt erbjuds för 100:- på lördagkvällen (måltidsdryck ingår inte). Vi är tacksamma för förhandsanmälningar till banketten (och gärna pengar redan nu, till SFSF:s postgirokonto
40 79 03-4, och glöm inte att skriva namn samt jUnicon-bankett på blanketten!).
Under banketten räknar vi med hedersgästtal och prisutdelningar. Matallergiker kan ange det på sitt inbetalningskort eller till Eva Norman, 08-7514481, mail: [email protected].

Kongressavgift och anmälan:
200 kr under 1998 (försent), 250 kr 1999 och 300 kr i dörren.
Betalas till: SFSFs postgiro 40 79 03-4 .

Arrangörer:
Janne Alroth, Åsa Anderbalk, Tomas Cronholm, Carolina Gomez-Lagerlöf, Janne Johansson, Eva Norman, Monica Ringheim, Lars-Olov Strandberg, Wolf von Witting och Carl-Mikael Zetterling.

Veta Mer?
Tomas Cronholm är kontakperson för kongressen, så det går bra att ringa, skriva eller (helst) maila till respektive
08-965448, Rösjötorpsv. 3, 192 51 Sollentuna och [email protected].

Maila ideer och förslag till kongressarrangörerna härEnglish version